Akdeniz Üniversitesi DSpace

Burdur ilinin dört ayrı ekim bölgesinde şeker pancarının (Beta vulgaris) vejetasyon süresince bazı argonomik ve kalite özellikleri üzerine araştırmalar

Show simple item record

dc.contributor.author Sağlam, Gülay
dc.date.accessioned 2020-06-24T11:51:46Z
dc.date.available 2020-06-24T11:51:46Z
dc.date.issued 1996
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/189
dc.description.abstract Burdur ilinde bulunan dört farklı ekim bölgesinde, N tipi pancar tohumluğunun verim ve kalite özellikleri, bu özelliklerin bölgeler arasındaki farklılıkları ile bu farklılıkların sebepleri araştırılmıştır. Yağışın fazla olduğu bölgelerde verim artışı önemli bulunurken, yağışın az olduğu bölgelerde kalite özelliklerinin artışı önemli bulunmuştur. Bu sebeple, yağışın fazla olduğu bölgelerde yüksek pancar verimi için sökümün Kasım ayından sonra, yüksek polar şeker eldesi için ise Ekim ayı geçirilmeden yapılması gerektiğini söyleyebiliriz. Ayrıca bölgeler arasındaki toprak ve iklim koşullarındaki farklılıkların verimi, kalite özelliklerinden daha fazla etkilediğini; kalite özellikleri olan digestion, kuru madde, polarizasyon ve safiyetin her birinin çevre koşullarından aynı oranda etkilendiği gözlenmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Şeker Pancarı, verim ve kalite özellikleri, regresyon analizi, varyans analizi, korelasyon analizi. en_US
dc.title Burdur ilinin dört ayrı ekim bölgesinde şeker pancarının (Beta vulgaris) vejetasyon süresince bazı argonomik ve kalite özellikleri üzerine araştırmalar en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Tarla Bitkileri en_US
dc.contributor.consultantID Süer Yüce en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account