Akdeniz Üniversitesi DSpace

Kısrak sütü ve membran teknolojileri kullanılarak kısrak sütüne benzetilmiş inek sütünden yapılan kımızın özellikleri üzerine araştırmalar

Show simple item record

dc.contributor.author Küçükçetin, Ahmet
dc.date.accessioned 2020-08-14T08:30:04Z
dc.date.available 2020-08-14T08:30:04Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1053
dc.description.abstract Bu çalışmada kısrak sütünden ve membran teknolojileri kullanılarak kısrak sütüne benzetilmiş inek sütünden kımız üretilmiştir. Üretilen kımızlar 4°C'de 15 gün süre ile depolanmıştır. Kımız örneklerinin paketlendikten sonra ve depolamanın 5., 10. ve 15. günlerinde fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri tespit edilmiştir. Depolama süresi sonunda deneme örneklerinde titrasyon asitliği ile proteolitik aktivite değerleri, alkol içeriği ve maya sayısında artış; pH, yoğunluk, viskozite değerleri ile laktoz miktarı ve laktobasil sayısında azalma belirlenmiştir. Yapılan duyusal değerlendirme sonucunda tüm örneklerinin depolama süresince duyusal özelliklerin azaldığı ve membran teknolojileri kullanılarak modifiye edilmiş inek sütünden üretilen kımızların, kısrak sütünden üretilen kımızlara göre daha fazla kabul gördüğü saptanmıştır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Kısrak sütü kımızı, membran teknolojileri, kısrak sütüne benzetilmiş inek sütü, kımızın özellikleri en_US
dc.title Kısrak sütü ve membran teknolojileri kullanılarak kısrak sütüne benzetilmiş inek sütünden yapılan kımızın özellikleri üzerine araştırmalar en_US
dc.type doctoralThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Hasan Yaygın en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account