Akdeniz Üniversitesi DSpace

Enzim ilaveli yemle beslenen çipura balıklarında (Sparus aurata L. 1758) ette protein ve yağ oranlarının tespiti ile büyümenin izlenmesi üzerine bir araştırma

Show simple item record

dc.contributor.author Yılmaz, Mesut
dc.date.accessioned 2020-07-21T12:20:22Z
dc.date.available 2020-07-21T12:20:22Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/685
dc.description.abstract Soya küspesi ağırlıklı rasyona bakteriyel enzim karışımı (Allzyme Vegpro) ilavesinin çipura balıklarının büyüme performansı, ette protein ve yağ oranlan üzerine etkilerinin belirlenmesi amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Çalışmada yaklaşık 86.94±1.77 g 220 adet çipura 2 tekrarlı olacak şekilde 2 gruba rasgele dağıtılmıştır. Birinci grup enzim ilavesiz yemle beslenmiş kontrol grubu, ikinci grup ise %0.2 oranında enzim ilave edilen yemle beslenmiş deneme grubudur. Çalışma 2 haftası deneme öncesi adaptasyon dönemi olmak üzere 14 hafta sürdürülmüştür. Deneme süresince 2 haftada bir boy ve ağırlık ölçümleri yapılmıştır. Deneme ve kontrol grupları için başlangıç ağırlıkları sırasıyla 86.5±2.54, 87.5±2.44 ve sonuç ağırlıkları ise sırasıyla 126.8±3.15, 124.1±2.33 olarak ölçülmüştür. Ancak, grupların ortalama ağırlıkları arasında önemli bir farklılık saptanmamıştır (P>0.05). Deneme başlangıcı ve sonunda alman kas örneklerinde yapılan analizlerde de gruplar arasında farklılık gözlenememiştir (P>0.05). Sonuç olarak, ortalama 86.94Ü.77 g olan çipura balıklarrmn yemine %0.2 oranında Allzyme Vegpro ilavesinin büyümeye ve et kalitesine etkisinin olmadığı * Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönetim Birimi'nce 2003.02.0121.002 no'lu proje ile desteklenmiştir.belirlenmiştir. Bunun yanında, yapılan hesaplamalarda yeme enzim ilavesinin ekonomik getirişinin olmadığı da görülmüştür. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Sparus aurata, enzim ilavesi, Allzyme Vegpro. en_US
dc.title Enzim ilaveli yemle beslenen çipura balıklarında (Sparus aurata L. 1758) ette protein ve yağ oranlarının tespiti ile büyümenin izlenmesi üzerine bir araştırma en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Su Ürünleri Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Ramazan İkiz en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account