Akdeniz Üniversitesi DSpace

Balık etlerinde sosis yapımı üzerinde bir araştırma

Show simple item record

dc.contributor.author Gülyavuz, Hayri
dc.date.accessioned 2020-06-26T16:03:33Z
dc.date.available 2020-06-26T16:03:33Z
dc.date.issued 1991
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/224
dc.description.abstract Bu çalışmada, ülkemiz iç sularındaki ekonomik değeri düşük balıklardan balık sosisi yapılarak söz konusu balıkların değerlendirilmesi ve ülkemize yeni bir işlenmiş balık ürünün kazandırılması amaçlanmıştır. Çalışmada kullanılan balıkların net et verimleri ile etin kimyasal yapısı analiz edildiğinde bunun insan beslenmesinde önemli bir besin kaynağı olduğu ortaya konulmuştur. Uygulamada kullanılan çapak, aynalı ve pullu sazan balıkla rının iç organları, başları, deri ve kılçıkları temizlendikten sonra elde edilen ete, uygun oranda çeşitli koruyucu ve lezzet verici katkı maddeleri ve diğer maddeler katılarak sosis hamuru hazırlanmıştır. Elde edilen sosis hamuru, doğal ve yapay kılıflara doldurularak uygun koşullarda pastörize edilmiş ve paketlenerek depolanmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında üretilen balık sosisinin, normal et sosisi standardlarına uyduğu, lezzet, koku ve renk yönünden beğenildiği görülerek, bu ürünün ekonomik değeri düşük olan balıkların balık sosisi şeklinde değerlendirilebileceği sonucuna varılmıştır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Balık etlerinde sosis yapımı üzerinde bir araştırma en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Su Ürünleri Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Metin Timur en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account