dc.contributor.author |
Erkan, Naciye |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-02T15:39:07Z |
|
dc.date.available |
2020-07-02T15:39:07Z |
|
dc.date.issued |
2001 |
|
dc.identifier.uri |
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/332 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada zeytin yağı ve soya yağında mikrodalga ısıtma ile meydana gelen oksidatif değişimler, antioksidant olarak yağa ilave edilen kafeik asit ve alfa- tokoferolün dışarıdan ilave edildiği ve edilmediği durumlarda incelenmiştir. Oksidasyon peroksit değeri, para-anisidin değeri, serbest yağ asidi ve viskozite değerlerini ölçerek takip edilmiştir. Seçilen bu dört test yağlara antioksidant eklemeden, kafeik asitin 0,01%, 0,02% ve 0,04% lük ve alfa-tokoferolün 0,01% ve 0,04% lük miktarlarda eklendiği durumlarda uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar her iki antioksidantın mikrodalga ısıtma sırasında yağların oksidasyonuna etkisini incelemek için kıyaslanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre alfa-tokofero l ve kafeik asitin her ikisinin de zeytin yağı ve soya yağında oksidasyonu geciktirdiği saptanmıştır. Antioksidantlann peroksit ve para-anisidin değerlerini istatistik! olarak düşürdüğü fakat mikrodalga ısıtma ile serbest yağ asidi ve viskozite artışına pek bir etkisi olmadığı gözlenmiştir. |
en_US |
dc.publisher |
Akdeniz Üniversitesi |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/closedAccess |
en_US |
dc.subject |
Yağ otoksidasyonu, mikrodalga fırın, zeytin yağı, soya yağı, kafeik asit, alfa-tokoferol. |
en_US |
dc.title |
Mikrodalga ısıtma koşullarında yağların otoksidasyonunun incelenmesi |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Kimya |
en_US |
dc.contributor.consultantID |
Güler Ayrancı |
en_US |
dc.contributor.institute |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |