Akdeniz Üniversitesi DSpace

Mikrodalga ısıtma koşullarında yağların otoksidasyonunun incelenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Erkan, Naciye
dc.date.accessioned 2020-07-02T15:39:07Z
dc.date.available 2020-07-02T15:39:07Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/332
dc.description.abstract Bu çalışmada zeytin yağı ve soya yağında mikrodalga ısıtma ile meydana gelen oksidatif değişimler, antioksidant olarak yağa ilave edilen kafeik asit ve alfa- tokoferolün dışarıdan ilave edildiği ve edilmediği durumlarda incelenmiştir. Oksidasyon peroksit değeri, para-anisidin değeri, serbest yağ asidi ve viskozite değerlerini ölçerek takip edilmiştir. Seçilen bu dört test yağlara antioksidant eklemeden, kafeik asitin 0,01%, 0,02% ve 0,04% lük ve alfa-tokoferolün 0,01% ve 0,04% lük miktarlarda eklendiği durumlarda uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar her iki antioksidantın mikrodalga ısıtma sırasında yağların oksidasyonuna etkisini incelemek için kıyaslanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre alfa-tokofero l ve kafeik asitin her ikisinin de zeytin yağı ve soya yağında oksidasyonu geciktirdiği saptanmıştır. Antioksidantlann peroksit ve para-anisidin değerlerini istatistik! olarak düşürdüğü fakat mikrodalga ısıtma ile serbest yağ asidi ve viskozite artışına pek bir etkisi olmadığı gözlenmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Yağ otoksidasyonu, mikrodalga fırın, zeytin yağı, soya yağı, kafeik asit, alfa-tokoferol. en_US
dc.title Mikrodalga ısıtma koşullarında yağların otoksidasyonunun incelenmesi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Kimya en_US
dc.contributor.consultantID Güler Ayrancı en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account