Akdeniz Üniversitesi DSpace

Ceviz ezmesi üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi.

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Torun, Birsen
dc.date.accessioned 2020-08-05T10:36:30Z
dc.date.available 2020-08-05T10:36:30Z
dc.date.issued 1999
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/896
dc.description.abstract Ceviz ezmesi, Burdur iline özgü geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel bir tatlıdır. Bu araştırmanın amacı; kıyılmış ceviz içi, irmik, şeker ve su ile hazırlanan bu tatlıyı tanıtmak, üretim yöntemini ve formülasyonunu geliştirerek, raf ömrüne etki eden faktörleri saptamaktır. Bu amaç doğrultusunda ceviz ezmesi üretimi; daha modern ve hijyenik şartlar altında yapılarak, standart normların oluşmasını sağlayacak veriler elde edilmiştir. Laboratuvar şartlarında üretilen ceviz ezmeleri araştırma materyali olarak kullanılmıştır. Beş farklı formülasyon, antioksidan (BHT: 100 mg/kg) ilaveli ve ilavesiz olarak hazırlanıp on farklı ceviz ezmesi üzerinde denemeler gerçekleştirilmiştir. Beş formülasyon üzerinde antioksidan katkısının etkisi, 15 'er günlük aralarla depolama periyodu boyunca 6 seviyeli olarak araştırılmış ve istatistiki olarak sonuçlar varyans analizi ve lineer regresyon analizlerine tabi tutularak değerlendirilmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Ceviz Ezmesi, İrmikli Tatlı, Raf Ömrü. en_US
dc.title Ceviz ezmesi üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi. en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Muharrem Certel en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

DSpace'de Ara


Göz at

Hesabım