dc.contributor.author |
Torun, Birsen |
|
dc.date.accessioned |
2020-08-05T10:36:30Z |
|
dc.date.available |
2020-08-05T10:36:30Z |
|
dc.date.issued |
1999 |
|
dc.identifier.uri |
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/896 |
|
dc.description.abstract |
Ceviz ezmesi, Burdur iline özgü geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel bir tatlıdır. Bu araştırmanın amacı; kıyılmış ceviz içi, irmik, şeker ve su ile hazırlanan bu tatlıyı tanıtmak, üretim yöntemini ve formülasyonunu geliştirerek, raf ömrüne etki eden faktörleri saptamaktır. Bu amaç doğrultusunda ceviz ezmesi üretimi; daha modern ve hijyenik şartlar altında yapılarak, standart normların oluşmasını sağlayacak veriler elde edilmiştir. Laboratuvar şartlarında üretilen ceviz ezmeleri araştırma materyali olarak kullanılmıştır. Beş farklı formülasyon, antioksidan (BHT: 100 mg/kg) ilaveli ve ilavesiz olarak hazırlanıp on farklı ceviz ezmesi üzerinde denemeler gerçekleştirilmiştir. Beş formülasyon üzerinde antioksidan katkısının etkisi, 15 'er günlük aralarla depolama periyodu boyunca 6 seviyeli olarak araştırılmış ve istatistiki olarak sonuçlar varyans analizi ve lineer regresyon analizlerine tabi tutularak değerlendirilmiştir. |
en_US |
dc.publisher |
Akdeniz Üniversitesi |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/closedAccess |
en_US |
dc.subject |
Ceviz Ezmesi, İrmikli Tatlı, Raf Ömrü. |
en_US |
dc.title |
Ceviz ezmesi üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi. |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Gıda Mühendisliği |
en_US |
dc.contributor.consultantID |
Muharrem Certel |
en_US |
dc.contributor.institute |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |