Akdeniz Üniversitesi DSpace

Kısrak sütü ve farklı oranlarda peyniraltı suyu tozu katılmış inek ve keçi sütünden yapılan kımızın özellikleri üzerine araştırmalar

Show simple item record

dc.contributor.author Küçükçetin, Ahmet
dc.date.accessioned 2020-07-28T12:04:45Z
dc.date.available 2020-07-28T12:04:45Z
dc.date.issued 1999
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/844
dc.description.abstract Bu çalışmada kısrak sütünden ve farklı iki yöntem kullanılarak kısrak sütüne benzetilen inek ve keçi sütünden kımız üretilmiş, üretilen kımızlar 5 °C'de 20 gün süre ile depolanmıştır. Kımız örneklerinin şişelere konulduktan sonra ve depolamanın 4., 8., 12., 16. ve 20. günlerinde fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri tespit edilmiştir. Depolama süresi sonunda deneme örneklerinin titrasyon asitliği değerleri ile alkol, karbondioksit ve tirozin içeriklerinde artış; laktoz miktarı ile pH ve yoğunluk değerlerinde azalma tespit edilmiştir. Yapılan duyusal değerlendirme sonucunda 1. metoda göre kısrak sütüne benzetilen inek sütünden üretilen kımızların en fazla puanı aldıkları saptanmıştır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Kısrak sütü kımızı, kısrak sütüne benzetilmiş inek ve keçi sütü, kımız makinesi, kımızın özellikleri en_US
dc.title Kısrak sütü ve farklı oranlarda peyniraltı suyu tozu katılmış inek ve keçi sütünden yapılan kımızın özellikleri üzerine araştırmalar en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Hasan Yaygın en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account