Akdeniz Üniversitesi DSpace

Yenidünya çeşitlerinin (Eriobotrya Japonica L.) bazı fiziksel, kimyasal özellikleri ile marmelat, nektar ve konserveye işlenebilme olanaklarının belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Topuz, Ayhan
dc.date.accessioned 2020-07-21T08:04:06Z
dc.date.available 2020-07-21T08:04:06Z
dc.date.issued 1998
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/677
dc.description.abstract Bu çalışmada Hafif Çukurgöbek, Uzun Çukurgöbek, Akko Xm, Gold Nugget, Yuvarlak Çukurgöbek, Armudi ve Tanaka çeşiti yenidünya meyvelerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenerek marmelat, nektar ve konserveye işlemeye uygunlukları araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre Hafif Çukurgöbek, Akko XIII ve Gold Nugget yenidünya çeşitlerinin marmelat ve nektara işlemeye; Tanaka, Gold Nugget ve Akko XDI çeşitlerinin ise konserveye işlemeye daha uygun çeşitler olduğu belirlenmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Eriobotrya japonica L., yenidünya, fiziksel ve kimyasal özellik, HPLC yöntemi, marmelat, nektar, konserve en_US
dc.title Yenidünya çeşitlerinin (Eriobotrya Japonica L.) bazı fiziksel, kimyasal özellikleri ile marmelat, nektar ve konserveye işlenebilme olanaklarının belirlenmesi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Feramuz Özdemir en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account