Akdeniz Üniversitesi DSpace

Sert ve yumuşak buğday irmiklerinin nem sorpsiyon özelliklerinin bazı sorpsiyon eşitliklerine uygunluklarının araştırılması

Show simple item record

dc.contributor.author Erbaş, Mustafa
dc.date.accessioned 2020-07-20T15:51:06Z
dc.date.available 2020-07-20T15:51:06Z
dc.date.issued 1999
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/671
dc.description.abstract Bu çalışmada sert ve yumuşak buğday irmiklerinin adsorpsiyon ve desorpsiyon verileri belirlenerek, bu verilere ait izoterm ve histerisiz grafikleri çizilip matematik modellere dönüştürülmüştür. Sorpsiyon serbest enerji değişim değerleri ve sorpsiyon izosterik ısı değerleri belirlenerek prosesler bazında değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda sorpsiyon izotermlerinin 3. dereceden bir fonksiyon ile en iyi ifade edilebileceği, sert buğday irmiğinin desorpsiyon verilerine Halsey Sorpsiyon Eşitliğinin, yumuşak buğday irmiğinin desorpsiyon verilerine Harkins-Jura Sorpsiyon Eşitliğinin, adsorpsiyon prosesinde ise iki irmik eşitine de Henderson Sorpsiyon Eşitliğinin en iyi uyumu sağladığı belirlenmiştir. Sorpsiyon serbest enerji değişim ve sorpsiyon izosterik ısı değerlerinin su içeriği azalması ile logaritmik olarak arttığı hesaplanmıştır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Sorpsiyon izotermi, desorpsiyon, adsorpsiyon, sorpsiyon eşitliği, histerisiz, izosterik ısı, irmik en_US
dc.title Sert ve yumuşak buğday irmiklerinin nem sorpsiyon özelliklerinin bazı sorpsiyon eşitliklerine uygunluklarının araştırılması en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Muharrem Certel en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account