Akdeniz Üniversitesi DSpace

Antalya - Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen tahıllarda kurşun ve kadmiyum kirlilik düzeylerinin belirlenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Doğan, Ünal
dc.date.accessioned 2020-07-20T06:43:43Z
dc.date.available 2020-07-20T06:43:43Z
dc.date.issued 1996
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/633
dc.description.abstract Bu çalışma ile Antalya-Burdur kara yolu çevresinde yetiştirilen tahıllardaki, kurşun ve kadmiyum kirlilik düzeylerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Yola farklı mesafelerden alman örneklerden hazırlanan ekstarktların Pb ve Cd içeriği atomik absorbsiyon spektrofotometrede okutuldu. Yola 0, 50 ve 100 m. mesafelerden alınan örneklerde sırasıyla; 1.135 mg/kg, 0.980 mg/kg ve 0.882 mg/kg'likbir kurşun konsantrasyonu tespit edilmiştir, örneklerde kadmiyum konsantrasyonu ise sırasıyla; 0.217 mg/kg, 0.197 mg/kg ve 0.198 mg/kg olarak bulunmuştur. örneklerde kurşun konsantrasyonunun yola yaklaştıkça arttığı, yoldan uzaklaştıkça azaldığı görülmüştür. Kadmiyum konsantrasyonlarının ise yola olan mesafe ile doğru orantılı olarak artıp veya azalmadıgı tesbit edilmiştir. Yani kurşun kirliliği üzerinde taşıt trafiğinin etkili olup, kirlilik düzeyini arttırırken, kadmiyum kirliliği üzerinde etkisiz olduğu görülmüştür. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.title Antalya - Burdur karayolu çevresinde yetiştirilen tahıllarda kurşun ve kadmiyum kirlilik düzeylerinin belirlenmesi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Muharrem Certel en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account