Akdeniz Üniversitesi DSpace

Gül Konkretinin kromatografik yöntemlerle incelenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Aycı, Filiz
dc.date.accessioned 2020-07-17T12:16:28Z
dc.date.available 2020-07-17T12:16:28Z
dc.date.issued 1999
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/615
dc.description.abstract Bu çalışmada; dört farklı firma ürünü gül konkreti ve biyokonkret örneğinin fiziksel özellikleri (kırma indisi, erime noktası) tespit edilmiştir. Ayrıca farklı firma ürünleri konkret ve biyokonkretten tek ve çok kademeli çalışma ile gül absolü üretilmiş ve bu absolüler gaz kromatografisi ile analiz edilmiştir. Absolü üretim atığı stearoptenler farklı polariteye sahip (n-hekzan, % 5 dietüeter+n-hekzan, dietileter) çözgenlerle kolon kromatografisi ile ayrılmıştır, n-hekzan ile alman fraksiyon gaz kromatografisi ile analiz edilmiştir. Ara fraksiyonlar (% 5 dietileter+n-hekzan, dietileter) metil esterlerine dönüştürülerek GC/MS sistemi ile incelenmiştir. Araştırma sonucunda; gül çiçeği ürünlerinden olan gül konkreti ve konkretten elde edilen gül absolüsünün çok sayıda bileşenden oluşan kompleks karışımlar olduğu tespit edilmiştir. Gül konkretinin benzer özelliklerini gösteren gülün subuhan destilasyon atığının n-hekzan ile ekstraksiyonundan elde edilen biyokonkret örneğinin de en az gül konkreti kadar değerli olduğu gözlemlenmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Gül konkreti, gül absohlsü, biyokonkret, GC, GC/MS en_US
dc.title Gül Konkretinin kromatografik yöntemlerle incelenmesi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Kimya en_US
dc.contributor.consultantID Mehmet Tutaş en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account