dc.contributor.author |
Basım, Hasan |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-13T07:24:17Z |
|
dc.date.available |
2020-07-13T07:24:17Z |
|
dc.date.issued |
2001 |
|
dc.identifier.uri |
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/497 |
|
dc.description.abstract |
Hayward, Bruno ve Matua kivi çeşitlerinin Antalya koşullarında mevsimsel gelişimi ve gelişme potansiyelleri araştırılmıştır. Her bir çeşidin uyanma, çiçeklerime, hasat zamanı ve yaprak dökümü gibi fenolojik gözlemler ile vegetatif ve generatif organlar ile ilgili parametreler belirlenmiştir. Tomurcuk uyanması Nisan başlarında gerçekleşmiş fakat tomurcuk uyanma yüzdesi tüm çeşitler için yaklaşık % 50'nin altında kalmıştır. En yaygın ticari çeşit olan Hayward'in uyanma yüzdesi sadece % 32.5 ve tomurcukların 2/3 'ü asla uyanmamıştır. Tüm çeşitlerin çiçeklerime zamanlan 5-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Hasat zamanı Bruno için 7 Ekim, Hayward için 9 Kasım' dır. Hayward'in ortalama sürgün uzunluğu uzun meyve dallarında 144.2 cm ve kısa meyve dallarında 25.8 cm'dir. Yaprak alanı Hayward ve Bruno çeşitlerinde sırasıyla 93.6 cm2 den 189.2 cm2 ye kadar değer almıştır. Meyve tutma oranı Bruno için % 91.5, Hayward için % 92.4'dür. Bruno her bir nodyum'da 1-2 çiçeğe sahipken Hayward sadece 1 çiçeğe sahiptir. Bruno Hayward' dan iki kat daha verimlidir, ama toplam ürünlerin % 95'ini 3. sınıf meyveler (35 mm'nin altındaki meyve çapı) teşkil eder. Her bir asmadaki verim Bruno için 73.8 kg, Hayward için 38.7 kg' dır. |
en_US |
dc.publisher |
Akdeniz Üniversitesi |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/closedAccess |
en_US |
dc.subject |
Kivi, uyanma, çiçeklerime, sürgün gelişimi, hasat, C vitamini. |
en_US |
dc.title |
Kivinin Antalya koşullarında mevsimsel gelişimi üzerinde araştırmalar |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Bahçe Bitkileri |
en_US |
dc.contributor.consultantID |
Halil İbrahim Uzun |
en_US |
dc.contributor.institute |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |