Akdeniz Üniversitesi DSpace

Kivinin Antalya koşullarında mevsimsel gelişimi üzerinde araştırmalar

Show simple item record

dc.contributor.author Basım, Hasan
dc.date.accessioned 2020-07-13T07:24:17Z
dc.date.available 2020-07-13T07:24:17Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/497
dc.description.abstract Hayward, Bruno ve Matua kivi çeşitlerinin Antalya koşullarında mevsimsel gelişimi ve gelişme potansiyelleri araştırılmıştır. Her bir çeşidin uyanma, çiçeklerime, hasat zamanı ve yaprak dökümü gibi fenolojik gözlemler ile vegetatif ve generatif organlar ile ilgili parametreler belirlenmiştir. Tomurcuk uyanması Nisan başlarında gerçekleşmiş fakat tomurcuk uyanma yüzdesi tüm çeşitler için yaklaşık % 50'nin altında kalmıştır. En yaygın ticari çeşit olan Hayward'in uyanma yüzdesi sadece % 32.5 ve tomurcukların 2/3 'ü asla uyanmamıştır. Tüm çeşitlerin çiçeklerime zamanlan 5-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Hasat zamanı Bruno için 7 Ekim, Hayward için 9 Kasım' dır. Hayward'in ortalama sürgün uzunluğu uzun meyve dallarında 144.2 cm ve kısa meyve dallarında 25.8 cm'dir. Yaprak alanı Hayward ve Bruno çeşitlerinde sırasıyla 93.6 cm2 den 189.2 cm2 ye kadar değer almıştır. Meyve tutma oranı Bruno için % 91.5, Hayward için % 92.4'dür. Bruno her bir nodyum'da 1-2 çiçeğe sahipken Hayward sadece 1 çiçeğe sahiptir. Bruno Hayward' dan iki kat daha verimlidir, ama toplam ürünlerin % 95'ini 3. sınıf meyveler (35 mm'nin altındaki meyve çapı) teşkil eder. Her bir asmadaki verim Bruno için 73.8 kg, Hayward için 38.7 kg' dır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Kivi, uyanma, çiçeklerime, sürgün gelişimi, hasat, C vitamini. en_US
dc.title Kivinin Antalya koşullarında mevsimsel gelişimi üzerinde araştırmalar en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Bahçe Bitkileri en_US
dc.contributor.consultantID Halil İbrahim Uzun en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account