Akdeniz Üniversitesi DSpace

Yenebilir gıda filmlerinin nem transfer özellikleri

Show simple item record

dc.contributor.author Çetin, E. Emel
dc.date.accessioned 2020-07-10T13:46:32Z
dc.date.available 2020-07-10T13:46:32Z
dc.date.issued 1995
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/488
dc.description.abstract Bu çalışmada yenebilir gıda filmlerinin nem transfer özellikleri değişik faktörlerin etkisi altmda sistematik biçimde incelenmiştir. Ayrıca filmlerin su buharına karşı bariyer özelliklerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Araştırma sonucunda, yapısında hidrofilik gruplar içeren filmlerin su buharına karşı oldukça hassas olduğu bulunmuştur. Yüksek bağıl nem ortamında filmlerin su buharı geçirgenlik özelliğinin arttığı da gözlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Su buharı geçirgenliği, hidrofilik grup, bağıl nem, yenebilir film. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.title Yenebilir gıda filmlerinin nem transfer özellikleri en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Kimya en_US
dc.contributor.consultantID Erol Ayrancı en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account