Akdeniz Üniversitesi DSpace

Diyarbakır ilinde mısır üreticilerinin bilgi kaynakları ve pazarlama sorunlarının incelenmesi

Show simple item record

dc.contributor.author Yaşa, Süleyman
dc.date.accessioned 2021-06-15T12:58:18Z
dc.date.available 2021-06-15T12:58:18Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.uri http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/xmlui/handle/123456789/3465
dc.description.abstract Türkiye'de mısır ekim alanlarının en fazla olduğu Akdeniz Bölgesini, Güneydoğu Anadolu ve Batı Anadolu bölgeleri takip etmektedir. Türkiye'de mısır üretiminin %15,8'ini Adana, %11,3'ünü Mardin ve %10,7'sini Şanlıurfa karşılamaktadır. Diyarbakır ili ise Türkiye mısır üretiminin %5,3'ünü karşılayarak 7. sırada yer almaktadır. Araştırma alanı olarak Diyarbakır ilinde en fazla mısır üretiminin yapıldığı Bismil ve Silvan ilçeleri seçilmiştir. 10 köyde 106 üretici ile anket yöntemiyle veriler alınmıştır. Araştırmada üreticilerin sosyo-ekonomik durumları, mısır tarımı ile ilgili üretim tekniği ve ekonomik konulardaki bilgi kaynakları tespit edilmiştir. Ayrıca ilde mısırın pazarlama yapısı ve sorunları ortaya konulmuştur. İşletme genişlik gruplarına göre üreticilerin anket sorularına verdikleri cevaplar ki-kare testi ile analiz edilmiştir. Buna göre üreticilerin mısır tarımı hakkında ilk bilgi kaynakları ile işletme genişlik grupları arasında ilişki olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca işletme genişlik grupları ile pazarlama kanalları arasında ilişki olduğu ortaya konulmuştur. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.title Diyarbakır ilinde mısır üreticilerinin bilgi kaynakları ve pazarlama sorunlarının incelenmesi en_US
dc.type info:eu-repo/semantics/masterThesis en_US
dc.contributor.department Tarım Ekonomisi en_US
dc.contributor.consultantID İlkay Kutlar en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account