Akdeniz Üniversitesi DSpace

Protein bazlı yenebilir filmler ile bazı meyvelerin kaplanması

Show simple item record

dc.contributor.author Uslu, Mustafa Kemal
dc.date.accessioned 2020-07-02T15:08:45Z
dc.date.available 2020-07-02T15:08:45Z
dc.date.issued 2001
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/329
dc.description.abstract Bu çalışmada, süt proteinlerine balmumu ve stearik-palmitik asit karışımının farklı oranda ilavesi ile on farklı yenebilir film çözeltisi hazırlanmış, çilek, kiraz ve kayısı örnekleri bu film çözeltileriyle kaplanmıştır. Kaplanan meyveler +3°C'de depolanarak, filmle kaplamanın depolama süresince meyvelerin bazı fiziksel ve kimyasal değişimleri üzerine olan etkisi araştırılmıştır. Yenebilir filmlerle kaplamanın çilek ve kirazların raf ömrünü uzatmakta etkili olduğu, özellikle toplam süt proteinleri ve protein oranının % 30'u kadar balmumu ilave edilerek hazırlanan filmin bu meyvelerin raf ömrünü iki kat artırdığı, ancak yenebilir filmlerle kayısıları kaplamanın raf ömrünü uzatmakta etkisiz olduğu bulunmuştur. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Yenebilir film, çilek, kiraz, kayısı, sodyum kazeinat, toplam süt proteinleri en_US
dc.title Protein bazlı yenebilir filmler ile bazı meyvelerin kaplanması en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Muharrem Certel en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account