Akdeniz Üniversitesi DSpace

Anaç alabalıklarda ham protein değerleri farklı rasyonların yumurta verimi ve yavru çıkışına etkileri üzerinde bir araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Gökgöz, Nevin
dc.date.accessioned 2020-07-01T12:22:45Z
dc.date.available 2020-07-01T12:22:45Z
dc.date.issued 1992
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/300
dc.description.abstract Bıı ça 1 ı şma, protein düzeyleri farklı 3 rasyon ile besle nen gökkuşağı alabalıklarında, (Oncorlıynçhus mykıas ) mayon pro tein yüzdesinin yumurta verimine ve yavru çıkısına etkisinin araştırmak üzere yürütülmüştür. Bu ça 1 ısmada, bes lerrıe uygulamaları sırasında, anaç gökku şağı alabalıkları, 4,30 m uzunluk, 1.10 m genişliğinde ve 1 m derinliğinde 6 adet beton havuz içinde tutulmuştur. Denemede su kaynağı olarak, Adıyaman ilinde yer alan ve "Değirmen Suyu" adı ile anılan doğal kaynak suyu kullanılmıştır. Bu denemede 3 grup halinde 6 'sar adel: 3 yaşındaki erkek ve dişi anaç gökkuşağı alabalığı, sağımdan 2 ay önce % 47,60, % 41.55 ve % 45,00 ham protein içeren 3 farklı rasyon ile ad. 1 _!_.-_¦ bit urn beslenmiştir. Yüksek harrı protein içeren rasyon ile besle nen grupta yumurta verimi ve yavru çıkışı diğer gruplara göre daha yüksek olarak tesbit edilmiştir. Bu grupta, yumurtaların yavru çıkışına kadar canlı kalması daha yüksek tesbit edilmiş tir. Bununla beraber gruplar arasındaki farklar istatistiksel olarak (P < 0,01) önemli düzeyde bulunmamıştır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.title Anaç alabalıklarda ham protein değerleri farklı rasyonların yumurta verimi ve yavru çıkışına etkileri üzerinde bir araştırma en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Su Ürünleri Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Gülşen Timur en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

DSpace'de Ara


Göz at

Hesabım