Akdeniz Üniversitesi DSpace

Sürekli sistemde keçiboynuzu ekstraksiyonu üzerine araştırma

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Turhan, İrfan
dc.date.accessioned 2020-08-27T13:23:27Z
dc.date.available 2020-08-27T13:23:27Z
dc.date.issued 2005
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1302
dc.description.abstract Bu çalışmada keçiboynuzu meyvesinin ekstraksiyon koşullan optimize edilmeye çalışılmıştır. Bu amaçla ülkemizin Akdeniz kıyı şeridinde yetişen aşılı keçiboynuzu meyvelerinin çekirdeği çıkarıldıktan sonra elde edilen keçiboynuzu kırması materyal olarak kullanılmıştır. Ekstraksiyonda hammadde miktarı ve çözücü debisi sabit tutulmuş; ancak çözücü sıcaklığı değişken olarak kullanılmıştır. İşletme ölçeğinde kontinü ekstraksiyon dışmda laboratuvar ölçeğinde 20°, 50° ve 85°C de ekstraksiyon denemeleri gerçekleştirilmiş; ekstraksiyonda çözünür kuru madde artışı, fenolik bileşik dituzyonu ve 5-HMF (5-Mdroksimetil-furrural) oluşumu sıcaklık ve süreye bağlı olarak saptanmış ve matematiksel olarak modellenmiştir. Bunun yanında pH değeri, titrasyon asitliği, ham lif miktarı ve toplam azotlu madde miktarı analizleri yapılmıştır. Ayrıca ekstraksiyon işleminde kullanılan elektrik ve yakıt miktarına bağlı olarak harcanan enerji hesaplanmıştır. Analiz sonuçlan istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/openAccess en_US
dc.subject Keçiboynuzu, ekstraksiyon, difüzyon, fenolik madde, 5-HMF en_US
dc.title Sürekli sistemde keçiboynuzu ekstraksiyonu üzerine araştırma en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Muharrem Certel en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

DSpace'de Ara


Göz at

Hesabım