Akdeniz Üniversitesi DSpace

Arı bitkisi olarak değerlendirilebilecek bazı baklagil yembitkilerinde farklı biçim zamanlarının verim, kalite ve tarımsal özellikler üzerine etkisi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Özyiğit, Yaşar
dc.date.accessioned 2020-08-12T11:22:36Z
dc.date.available 2020-08-12T11:22:36Z
dc.date.issued 2002
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1004
dc.description.abstract Bu çalışmada; Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Uygulama ve Araştırma Arazisinde, farklı baklagil yem bitkileri için değişik biçim zamanlarının verim ve kalite üzerine etkileri araştırılmıştır. Denemede 7 farklı baklgil yem bitkisi (adi fiğ (Vida sativa), anadolu üçgülü (Trifolium resipinatum), san taş yoncası (Melilotus officinalis), korunga {Onobrychis sativa), tüylü fiğ {Vida villosa), mürdümük (Lathyrus sativa), yem bezelyesi (Pistim sativum)) çiçeklenme başlangıcı, % 50 çiçeklerime ve çiçeklenme sonu olmak üzere 3 farklı dönemde biçilmiştir. Çalışmanın sonucunda elde edilen veriler biçim zamanının gecikmesiyle bitki türleri genelinde bir verim artışı (yeşil ot verimi, kuru madde verimi, kuru ot verimi) olduğunu, buna karşın kaliteyi olumsuz etkileyen selüloz oranının da arttığını göstermiştir. Bu çalışmada ayrıca bal anlarının bitkileri ziyareti gözlemlenmiş ve Anadolu üçgülünün en fazla ziyaret edilen bitki olduğu belirlenmiştir. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Baklagil Yembitkisi, Biçim dönemi, Kalite, An çekiciliği en_US
dc.title Arı bitkisi olarak değerlendirilebilecek bazı baklagil yembitkilerinde farklı biçim zamanlarının verim, kalite ve tarımsal özellikler üzerine etkisi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Tarla Bitkileri en_US
dc.contributor.consultantID Mehmet Bilgen en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

DSpace'de Ara


Göz at

Hesabım